3 tips til utemåltidet

Mat ute smaker alltid ekstra godt. Her kommer tre tips til enkel og grei mat som kan lages ute sammen med barna.

Grønnsakssuppe på bål.

Fyr et godt bål, ha godt med vann i en kjele. Hvis en har litt dårlig tid, kan det være lurt å ha kokt opp vann på forhånd. Tilsett grønnsaksbuljong eller oksefond i vannet. Skjær opp grønnsaker i små biter, her kan gjerne barna være med å dele opp 😊. En viktig ting å tenke på er at jo mindre biter en deler grønnsakene i, jo fortere blir suppa ferdig. Gode grønnsaker man kan ha i er; Poteter, kålrot, gulrøtter, purreløk, selleri og grønnkål. For å gjøre suppe mer barnevennlig og mettende, kan man tilsette kjøttpølse og/eller servere med brødskiver eller flatbrød.

Innbakte pølser med ost og ketchup.

Fyr et godt bål og gjør klar grillrist. Lag en deig bestående av; Hvetemel, havremel, salt, gjær og oregano, blandes sammen med vann og olje. Jobb med deigen til den er lett å forme og la den heve. Del opp deigen i mindre biter og kjevle eller strekk den ut slik at den bli litt lengre og bredere enn pølsa. Ha ketchup, litt oregano, litt ost og pølse på deigen. Rull deigen rundt pølsa, slik at den blir helt dekt. Legg de innbakte pølsene på grillristen eller bruk pølse pinner.

Laks og grønnsaker i folie.

Fyr et godt bål og gjør klar grillrist. Skjær poteter, gulrøtter og sukkererter i biter. Lag små ark av aluminiumsfolie og fyll med laksefilet, de oppskårede grønnsakene, cherrytomater og godt med smør. Krydre laksen og grønnsakene med sitronpepper, salt og gjerne litt dill. Pakk aluminiumsfolien sammen og krøll den godt sammen, slik at væsken ikke fordamper. Legg pakkene på grillristen over bålet, eller i glørne og la de ligge i ca. 15 min. Hvis en ønsker mer smak, kan en bytte ut smør med kryddersmør.

Kos dere med maten og del gjerne deres tips til utemåltidet i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *